19 maja 2022
19 maja 2022
Dzięki technologii stabilizacji tlenowej w inokulancie Pioneer® 11G22, kiszonka z traw może być gotowa do podania zwierzętom już po 7 dniach od zamknięcia silosu czy pryzmy. Jeśli trawy koszone były w trudnych warunkach warto zastosować inokulant Pioneer® 1188.
Szybka reakcja…
Rapid React™ Technology to technologia szybkiego reagowania. W przypadku inokulantów Pioneer® szybka reakcja oznacza szybszą stabilizację tlenową, szybsze zwiększenie wartości paszy oraz szybszy dostęp do pełnowartościowej kiszonki. Przekłada się to na większą elastyczność w zarządzaniu zapasami i lepszą organizację pracy w gospodarstwie.
… i kiszonka z traw jest gotowa po 7 dniach!
Ta nowoczesna technologia została zastosowana w inokulancie Pioneer® 11G22. Inokulant ten zawiera unikalne szczepy Lactobacillus buchneri, które działają błyskawicznie, usprawniając fermentację w przygotowywanych kiszonkach z traw, całych roślin zbóż oraz w lucernie. Tak przygotowane kiszonki już po zaledwie siedmiu dniach od zamknięcia silosu mogą stanowić doskonałą bazę paszową.
Kluczowe zalety szybkiej stabilizacji tlenowej Rapid React™:
Inokulant do traw koszonych w trudnych warunkach
Kolejny inokulant Pioneer® przeznaczony do zakiszania traw to 1188. Produkt zawiera 4 szczepy Lactobacillus plantarum oraz 2 szczepy Enterococcus faecium. Takie zestawienie mikroorganizmów pozwala zabezpieczyć zakiszany materiał w optymalny, kontrolowany sposób. Po ponad 15 latach stosowania, Pioneer® 1188 jest wciąż najczęściej stosowanym inokulantem bakteryjnym, aktywnym i skutecznym w różnych sytuacjach, polecanym do pasz o zróżnicowanym stopniu wilgotności.
Stosowanie produktu jest szczególnie rekomendowane podczas zbiorów traw w trudnych warunkach – między innymi do przygotowywania kiszonek z traw wiosennych bądź trzeciego pokosu. W przypadku trudnych warunków pogodowych, takich jak deszcz w trakcie przesuszania zielonki, warto rozważyć możliwość uzupełnienia brakującego cukru poprzez dodanie melasy.
Korzyści ze stosowania 1188:
Zalety te przekładają się na lepszą kondycję hodowanych zwierząt, lepsze trawienie kiszonek przez zwierzęta oraz na znaczące obniżenie kosztów produkcji mięsa i mleka.
Cookie | Czas przechowywania | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |